Svijet

Bild: Sve više dokaza da su 12-godišnju djevojčicu ubile vršnjakinje

Njemačka policija u nedjelju je pronašla tijelo 12-godišnje djevojčice Luise F. iz grada Freudenberga, čiji je nestanak ranije prijavljen. Tijelo je pronađeno u šumi u blizini tunela na nekadašnjoj željezničkoj stanici Wildenburg u pokrajini Porajnje-Falačka.

FOTO: ILUSTRACIJA/EPA
FOTO: ILUSTRACIJA/EPA

“Do sada sprovedene istrage potvrđuju sumnju da je djevojka žrtva ubistva”, rekao je portparol tužilaštva.

U okviru istrage, istražitelji su intervjuisali djecu uzrasta žrtve, a portparol policije rekao je u danas da je to sasvim normalna procedura.

Međutim, prema informacijama do kojih je došao BILD, sve je više dokaza da su počinioci dvije maloljetne djevojčice od 12 i 13 godina. Na mjestu zločina pronađen je i predmet koji bi eventualno mogao biti dodijeljen nekom od osumnjičenih.

“Taj čin me mnogo šokirao. Svako ubistvo je strašno, ali to što je tako mladoj djevojci brutalno oduzet život je posebno okrutno. Još uvijek je imala cijeli život pred sobom. I sam imam tri kćerke, sada i unuke. Pomisao koliko je ovaj zločin užasan za Luiseine roditelje je nepodnošljiva. Suosjećam s njima i nadam se da će se ovaj zločin brzo rasvijetliti”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sjevernoj Rajni-Vestfaliji Herbert Reul za BILD.

Prihvati notifikacije