Ostalo

BiH u deset najboljih u Evropi

Drugi dan IMMAF Evropskog prvenstva 2024. označio je kraj omladinskog dijela takmičenja, te najavio početak seniorskih i juniorskih turnira.

IMMAF Evropskog prvenstva 2024
FOTO: FENA

Bosna i Hercegovina je, zahvaljujući prvoj zlatnoj medalji u svojoj historiji, svoje mjesto našla u deset najboljih evropskih reprezentacija u omladinskoj konkurenciji (12-17 godina), ostavivši iza sebe sile u amaterskom MMA sportu poput Izraela i Španije.

Takođe, ostvareni rezultat je reprezentaciji osigurao 4. mjesto u finalnom poretku uzrasta mlađih pionira (12-13 godina).

-„Odlazak na Evropsko prvenstvo je sam po sebi velika stvar za naše borce i državu Bosnu i Hercegovinu. Nadam se da će ovaj rezultat pokazati da imamo kvalitet da se borimo sa najboljima!“, izjavio je Milan Kecman, tim lider reprezentacije.

Podsjećamo, Kadro Nargalić, borac Tuzla Combat Academyja, okitio se zlatnom medaljom u pionirskoj konkurenciji (do 62 kg) nakon dvije pobjede protiv boraca iz Ukrajine.

Nakon Nargalićevog historijskog uspjeha, Lazar Trapara (kadet, -65.8 kg) je ostvario polovičan uspjeh, s obzirom da je u grupi D ostvario pobjedu i poraz, koji ga je udaljio od četvrtfinala turnira i dalje borbe za medalju.

Bosnu i Hercegovinu će u juniorskom dijelu predstaviti Mirnes Fazlić u perolakoj kategoriji (-65.8 kg), a turnir će otvoriti u osmini finala protiv borca iz Italije. Mirnesov meč se očekuje od 11:30, a biće dostupan za gledanje na immaf.tv platformi.

Prihvati notifikacije