Ostalo

Bh. rukometaši pred sutrašnji meč u Tuzli: Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtom kolu grupe 7 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj u tuzlanskoj dvorani Mejdan u nedjelju sa početkom u 17 sati dočekat će reprezentaciju Kosova. U srijedu su reprezentativci BiH u Prištini upisali pobjedu rezultatom 25:22.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Na današnjoj pres-konferenciji medijima su se obratili pomoćnik selektora Damir Doborac i reprezentativac Senjamin Burić.

“Što je najbitnije svi smo zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu. Analiziramo utakmicu iz Prištine sa akcentom na našu igru. Imali smo samo jedan zajednički trening pred put u Prištinu, prezadovoljni smo pobjedom. Reprezentaciju Kosova ne smijemo potcijeniti jer su oni dugo na okupu što se i vidjelo u prvoj utakmici. Osvojili smo dva važna boda i sutra moramo ponoviti igru u odbrani, a nadam se da ćemo biti slobodniji u toj tranziciji ili u ofanzivnom dijelu“, rekao je Doborac.

Veoma je važno što su svi reprezentativci zdravi, a selektor Irfan Smajlagić fokus u pripremi za utakmicu stavlja na taktički dio.

“Sretan sam što smo ostvarili prvu pobjedu u kvalifikacijama, ali smo i zadovoljni sa pruženom igrom. Očekujem tešku utakmicu i sutra jer reprezentacija Kosova nije za potcijeniti i mi smo u pripremi gledali njihovu utakmicu sa Slovenijom u kojoj su oni do 50. minuta imali izjednačen rezultat, a znamo da je Slovenija u vrhu evropskog rukometa“, kazao je Burić.

U grupi 7, pored reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, nalaze se reprezentacije Slovenije i Crne Gore.

Poredak u grupi 7: Slovenija 6 bodova, Crna Gora 4, BiH 2, Kosovo 0.

Plasman na EURO 2024. godine osiguraće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Mjesto su već osigurali domaćin Njemačka, te Švedska, Španija i Danska, tri najbolje plasirane selekcije sa posljednje Evropskog prvenstva.