Fudbal

Benzema dan uoči finala poslao strahovitu poruku i zauvijek sebi zatvorio vrata reprezentacije

Karim Benzema je uoči finala Svjetskog prvenstva, u kojem njegova Francuska igra protiv Argentine, na Instagramu objavio svoju fotografiju te napisao: "Nisam zainteresiran."

FOTO: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA
FOTO: CHRISTOPHE PETIT TESSON/EPA

Podsjetimo, Benzema nije nastupio na turniru u Kataru zbog problema s kvadricepsom.

U međuvremenu je zaliječio povredu, a kako ga selektor Didier Deschamps nije prekrižio s popisa, može nastupiti u finalu.

Novinari su Deschampsa pitali hoće li priključiti Benzemu ekipi, a on je rekao: “Uh, radije ne bih odgovorio na to. Sljedeće pitanje.”

Francuski mediji nagađaju kako je Benzema, aktuelni osvajač Zlatne lopte, na ovaj način poručioDeschampsu da ne želi igrati utakmicu kojom njegova reprezentacija može odbraniti naslov svjetskog prvaka. Španski portal Libertad, pak, tvrdi kako Benzema ipak nije dobrovoljno napustio Katar, već da ga je Deschamps potjerao te da je napadač bijesan na selektora.

Prema njihovim informacijama, Benzema je po napuštanju tabora reprezentacije prošao samo trodnevnu terapiju kod klupskih doktora u Madridu, nakon čega je bio spreman. Dodajmo kako je L’Equipe bio objavio kako je atmosfera u kampu francuske reprezentacije postala bolja kada je Benzema otišao.

Prihvati notifikacije