BiH

Benjamina Karić gradonačelniku Beograda Šapiću poslala presude Ratku Mladiću. Da se educira

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je danas kutiju sa kopijama presuda ratnom zločincu Ratku Mladiću poslala gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Kako je na Facebooku napisala Karić, izjava gradonačelnika duboko je potresla sve ljude koji vole Bosnu i Hercegovinu, koji su preživjeli agresiju i genocid.

“Kao gradonačelnici evropskih gradova, gradova budućnosti, moramo govoriti istinu. Ne možemo reći da nešto ne znamo jer nismo bili tu. Nisam ni ja bila rođena kad su izvršeni mnogi zločini u svijetu, ali ih nikada ne osporavam”, naglasila je Karić.

Podsjećamo, Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji zatražila je od novog gradonačelnika Beograda uklanjanje murala sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića, na šta je on odgovorio kako “ne zna da li je Mladić rokom rata počinio zločine, ali zna da je branio srpski narod”.

Pročitajte još

“Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i vjerovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju protjerani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam”, izjavio je Šapić.

Na ove izjave oštro je reagirala Karić, koja je rekla da će mu poslati presude da se educira.

Prihvati notifikacije