Politika

Bećirović u Vašingtonu: Želim jačati američko-bosansko savezništvo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), tokom koje će u Vašingtonu prisustvovati Nacionalnom molitvenom doručku.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Bećirović je kazao da su Vašington i Brisel dva najvažnija grada za Bosnu i Hercegovinu i da to svojom posjetom konkretno pokazuje i naglašava.

Pročitajte još

Najavio je da će tokom posjete Vašingtonu imati brojne susrete sa američkim zvaničnicima u Bijeloj kući, Pentagonu, te sa američkim senatorima i kongresmenima. Želim jačati američko-bosansko savezništvo i prijateljstvo. To savezništvo moramo produbiti i ojačati. To je od izuzetnog značaja za naše ljude i državu. Svom snagom ću raditi na ostvarivanju naših strateških ciljeva, a to su: punopravno članstvo u NATO-u i Evropskoj uniji – naglasio je Bećirović.

– Želim, dodao je, ojačati ostvarena prijateljstva, graditi nova gdje možemo i čuvati ponos i dostojanstvo Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još

Nastavit ću povlačiti poteze koji su dobri za našu državu, pa čak i onda kada nisu dobri za mene lično. Bosna i Hercegovina je važnija od bilo kojeg pojedinca i stranke. Moramo prepoznati opasnosti koje su pred nama i odgovoriti hrabro i pametno i odlučno – poručio je Bećirović u video izjavi.

Prihvati notifikacije