Sport

Bećiragić objasnio zašto je izostavio Sulejmanovića i Atića

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u tuzlanskom hotelu Salis kako bi započela pripreme za posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Crne Gore i Mađarske, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

FOTO: N1
FOTO: N1

Zmajevi će narednih dana trenirati u tuzlanskom Mejdanu, gdje će 23. februara ugostiti selekciju Crne Gore. Bećiragić je govorio za N1 iz Tuzle i kazao da je bilo određenih promjena u kadru.

“Imamo ogromnu želju da ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo. Tačno se vidi koliko su momci poželjeli jedni druge. Ovo su utakmice koje se igraju jednom u životu. Očekujem da igramo puno bolje i agresivnije nego ranije.” kazao je selektor Zmajeva, a zatim objasnio i zašto je izostavio sa spiska Emira Sulejmanovića i Edina Atića.

“Bilo je određenih promjena u kadru. Neki od igrača koji su bili okosnica ekipe, u prošlom prozoru nisu htjeli da igraju. Mi to nismo htjeli da prikazujemo i prenosimo na medije. Radi se o Emiru Sulejmanoviću i Edinu Atiću. Sulejmanović je imao ‘problem’ jer nije igrao na Evropskom i bio je nezadovoljan. Rekao je da ne želi da igra. Mi smo to pokušali ‘pokrivati’. Možemo o tome detaljnije sutra. Atić je postavljao određene uslove koji su bili neprihvatljivi. Sada obojica nisu pozvani jer u prošlom ciklusu nisu htjeli da igraju“. kazao je otvoreno Adis Bećiragić.

“Emir je jedan od najboljih momaka i najvećih profesionalaca. Mogu da ga shvatim jer sam imao istih problema kada me rahmetli Sabe spustio sa 35 minuta na 15 da igram. Nama je žao, ali ako neće da igra…”, dodao je.

Bh. strateg najavio je i prvi duel protiv Crnogoraca.

“Kod nas će biti ispretumban roster. Pretpostavljam i kod njih. Biće to utakmica dvije ekipe, koje nisu navikle da igraju u ovim sastavima.”

Selektor Adis Bećiragić tokom priprema na raspolaganju će imati sljedeće igrače: Miralem Halilović (Nanterre, Francuska), John Roberson (Manisa, Turska), Amar Gegić (Paris, Francuska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Sani Čampara (Zadar, Hrvatska), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad, Poljska), Aleksandar Lazić (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Mons, Belgija), Đorđe Topolović (Cedevita Junior, Hrvatska), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banja Luka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur, Slovenija), Adi Zahiragić (Budućnost Bijeljina) i Amar Alibegović (Cedevita Olimpija).

Prihvati notifikacije