BiH

Bazar "Okusi Konjic" privukao mnogobrojne posjetitelje

U sklopu manifestacije Dani dijaspore "Konjic u srcu BiH" sinoć je u tom gradu održan bazar pod nazivom "Okusi Konjic” tokom kojeg su posjetitelji imali priliku probati slana i slatka tradicionalna bosanska jela kao i nove kulinarske specijalitete.

FOTO:
FOTO:

Članice Udruženja žena “Nera” pripremale su specijalitete za posjetitelje baraza koji je održan u organizaciji Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Elvedina Alić, predsjednica Udruženja žena “Nera” izrazila je zadovoljstvo organiziranjem bazara i Dana dijaspore u Konjicu koji će, kako je kazala, dati poseban pečat ovogodišnjem Konjičkom kulturnom ljetu koje organizira Narodni univerzitet, uz pokroviteljstvo Grada.

“Počašćene smo što smo dio ove lijepe priče, koja je nakon duge distance i pandemije koronavirusa, jedna vrsta socijalizacije za sve nas. Ljudima treba živog razgovora, susreta, komunikacije”, kazala je Alić.

Muhamed Halilović, koji je s društvom i porodicom uživao na splavarenju Jablaničkim jezerom, a koji živi u SAD-u, nakon što je posjetio bazar nije krio zadovoljstvo zbog bogate ponude, ali i gostoprimstva Konjičana.

“Prijatno smo iznenađeni i jako je lijepo da je nešto ovako priređeno za ljude iz dijaspore, da se osjete dobrodošli i baš mi je drago da Grad Konjic razmišlja i o tom segmentu”, naglasio je Halilović, saopćili su organizatori manifestacije Dani dijaspore “Konjic u srcu BiH”.

Prihvati notifikacije