Fudbal

Bayern ironično poručio Barci: Ne želimo rate za Lewandowskog. Za godinu-dvije možda se ugasite

Barcelona svim silama pokušava dovesti Roberta Lewandowskog (33) koji je odlučio napustiti Bayern. Bavarci isprva nisu htjeli udovoljiti njegovoj želji jer mu ugovor vrijedi još godinu dana, no poljska zvijezda javnim je istupima istaknula da više ne želi igrati za Bayern, klub u kojem je proveo osam godina te u 375 nastupa zabio 344 pogotka. U Munchenu su tako zaključili da ga nema smisla zadržavati na silu pa su spremni pregovarati, piše Index.

FOTO: STEPHANIE LECOCQ/EPA
FOTO: STEPHANIE LECOCQ/EPA

Ipak, klubovi nikako da se dogovore oko odštete. Bayern bi bio spreman prihvatiti 50 miliona eura, a Barcelona mu je to navodno i ponudila tako da bi odmah isplatila 40 miliona, dok bi ostatak stigao u ratama. Iako je zadovoljen iznos koji Bayern traži, ta je ponuda odbijena.

Naime, novinar The Athletica i Der Spiegela Raphael Honigstein u podcastu The Totally Football Show izjavio je kako Bayern želi da mu se cijeli iznos isplati odmah, bez ikakvih rata. Naveo je i da je Bayern to poručio Kataloncima, uz objašnjenje kako “Barcelona za godinu ili dvije možda više neće postojati”.

Upravo je Marca prošle sedmice financijske probleme Barcelone istaknula kao problem koji bi mogao spriječiti dolazak Lewandowskog. “U Barceloni bi se već trebali početi pripremati na opciju da sve s Lewandowskim propadne. Historija nas uči da su takve stvari moguće s Barcelonom, pogotovo zbog loše financijske situacije u klubu”, piše španjolski list.

Podsjetimo, aktualni predsjednik Barce Joan Laporta u martu prošle godine naslijedio je Josepa Mariu Bartomeua, a s njim i velike financijske probleme. Izuzev Ferrana Torresa koji je u januaru stigao za 55 miliona eura, svi igrači koje je Barca dovodila u zadnjih godinu i pol dolazili su bez odštete, baš kao i Andreas Christensen i Franck Kessie ovo ljeto.

Prihvati notifikacije