Fudbal

Barcelona traži ostavku predsjednika LaLige

Barcelona je zatražila od predsednika španske lige Javijera Tebasa da podnese ostavku, pošto je tužiocima dao lažne dokaze protiv katalonskog kluba u skandalu u vezi sa suđenjem.

FOTO: TONI ALBIR
FOTO: TONI ALBIR

“Nije prvi put da predsednik lige koristi medijsko oružje koje ima na raspolaganju protiv fudbalskog kluba Barcelona. Međutim, za razliku od njegovih uobičajenih gluposti, nikada nismo mogli da zamislimo da bi mogao da inkriminiše klub lažnim dokazima“, navodi se u saopštenju Barcelone.

List Vangardija danas je preneo detaljan izveštaj o tome da je Tebas tužilaštvu dao dokaze u pokušaju da inkriminiše bivše predsjednike Barcelone Josepha Mariju Bartomeua i Sandra Rosella u „slučaju Negreira“.

Tebas je tražio ispravku od španskog lista, rekavši da članak sadrži “tvrdnje i pogrešne informacije“ koje ozbiljno narušavaju njegovu čast i imidž španske lige.

Barcelona je pod lupom otkako je objavljeno da je godinama plaćala milione dolara kompaniji koja je pripadala potpredsjedniku sudijskog fudbalskog komiteta Joseu Negreiri za pisane i video izvještaje procjene sudija prije utakmica. Isplate su navodno izvršene između 2001. i 2018. godine.

Katalonski klub saopštio je da je taj izveštaj tolike težine da bi svi klubovi u Primeri trebalo da budu u pripravnosti.

“Ako samo zbog te činjenice da sebi daje ovlaštenja koja mu ne pripadaju, ali i iz razloga dostojanstva i poštovanja predsjedništva La lige, gospodin Tebas bi trebalo da podnese ostavku na svoju funkciju. Ipak, svjesni njegove opsesije da progoni Barselonu i pokazuje svoju stalnu nesklonost našem klubu, shvatamo da će aktuelni predsjednik La lige istrajati u svojim naporima da nastavi da nanosi štetu našem klubu“, piše u saopštenju.

Prihvati notifikacije