Fudbal

Bahati Tegeltija: Baš sam se nasekirao zbog reakcija iz FBiH na penal

Fudbaleri Borca sinoć su savladali Igman sa 1:0 u posljednjem meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Trijumf Banjalučana ostao je u sjeni katastrofalnog suđenja trojke predvođene Draženom Marićem. Arbitar iz Bijeljine dosudio je penal o kojem će se još dugo pričati, a nisu se proslavili ni njegovi pomoćnici.

Marić je pokazao na bijelu tačku u 35. minuti nakon što je Nikola Ninković pao u kaznenom prostoru Igmana, a bijeljinski arbitar je jedini smatrao da je Borac zaslužio dobiti penal.

Ninković je pogodio iz penala, a Marićeva odluka je naišla na osudu javnosti u BiH, ali i postala predmet ismijavanja u regionu.

Savjetnik u kabinetu predsjednika RS-a Milorada Dodika Milan Tegeltija, koji je nedavno izabran za novog predsjednika Upravnog odbora Borca, se oglasio na Twitteru i napisao provokativnu poruku.

“Baš sam se puno nasekirao zbog burnih reakcija iz FBiH zbog penala. Neću moći da spavam od sekiracije. Borac je bio daleko bolja ekipa na terenu od Igmana, ostvario zasluženu pobjedu i sada je kao drugoplasirana ekipa na sedam bodova prednosti pratiocima i sve bliže Evropi”, poručio je Tegeltija.

Prihvati notifikacije