Fudbal

Asmir Begović dobio ponudu da ostane u engleskoj ligi. I to da bude prvi golman!

Luton je zainteresiran za potpis iskusnog golmana Asmira Begovića kao slobodnog igrača nakon što je prije koji dan napustio Everton.

FOTO: EPA/FEHIM DEMIR
FOTO: EPA/FEHIM DEMIR

Hattersi će biti u potrazi za golmanom tokom ljeta, nakon povratka Ethana Horvatha u matični klub Nottingham Forest nakon uspješne posudbe u Kenilworth Roadu u kojoj je sačuvao gol 20 puta u 51 utakmici.

Vjeruje se da je jedna od meta 35-godišnji Begović, koji je sada bez kluba nakon što je odbio novi ugovor na Goodison Parku.

Bosanskohercegovački internacionalac upisao je samo tri nastupa u prošloj sezoni, uz jednu startnu utakmicu u Premier ligi, nakon pobjede od 1-0 nad West Hamom u septembru.

Počevši u Portsmouthu u julu 2006., Begović je igrao za Macclesfield, Bournemouth, Yeovil i Ipswich na posudbi, prije nego što je u februaru 2010. prešao u Stoke City vrijedan 3,25 miliona funti.

Odigrao je više od 150 utakmica u šest godina, zaradivši prelazak u Chelsea vrijedan 8 miliona funti u srpnju 2015., gdje je osvojio Premier ligu, a zatim prelazak u Bournemouth vrijedan 10 miliona funti u maju 2017., skupivši sto nastupa.

Begović, koji je upisao 63 utakmice za našu reprezentaciju, bio je na posudbama u Qarabagu, gdje je osvojio medalju pobjednika Premier lige Azerbajdžana, i Milanu, zatim je otišao u Everton u julu 2021., ali je u tom razdoblju upisao samo 10 nastupa.

Prihvati notifikacije