Fudbal

Armin Gigović: Jedva čekam debi za reprezentaciju!

Prvi put poziv u „A“ reprezentaciju Bosne i Hercegovine dobio je dvadesetdvogodišnji igrač sredine terena, Armin Gigović.

FOTO: FSBIH
FOTO: FSBIH

Ovaj talentovani igrač je nastupao za omladinske selekcije Švedske, ali ističe da želi da predstavlja isključivo svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, te je sad dio bh. tima.

„Čim su selektor Sergej Barbarez i direktor reprezentacije Emir Spahić imenovani na te funkcije, kontaktirali su me i pokazali interesovanje i želju da zaigram ovdje. Moj otac i ja smo bili oduševljeni i bilo nam je mnogo drago. Šveđani su takođe željeli da igram za njih, ali ja sam im saopštio da želim da igram samo za svoju zemlju i oni tu odluku poštuju. Sad sam ovdje, presretan sam zbog toga i jedva čekam utakmice koje dolaze“, kaže Gigović i nastavlja:

„Stvarno je sve na visokom nivou. Imam dobar utisak o trenerima i saigračima. Svi su prijatni, otvoreni i sve je u najboljem redu.“

Pročitajte još

Armin Gigović se osvrnuo i na predstojeće utakmice:

„Biće to veliki izazov i za mene, ali i za ostale mlade igrače u ekipi. Međutim, nije bitno ko je protivnik. Ja sam spreman da dam sve od sebe, da ostavim srce na terenu. Jedva čekam da debitujem za reprezentaciju. To je nešto za što se živi. Motivisan sam da pokažem najbolje od sebe i vjerujem da ćemo svi biti na najvišem nivou protiv Engleske i Italije.“