Ekonomija

ArcelorMittal Prijedor poslao radnike na pridnudni odmor

Uprava Arcelor Mittala iz Prijedora ponovo je juče poslala više od 700 radnika na prinudni godišnji odmor do 14. jula zbog problema sa isporukom i prodajom rude, zbog čega zaposleni strahuju da će na kraju doći do potpunog zatvaranju rudnika, piše portal Capital.

FOTO: ARCELORMITTAL
FOTO: ARCELORMITTAL

Uprava je u obavještenju radnicima navela da imaju problema sa isporukom i prodajom rude Arcelor Mittalu u Zenici, zbog čega je odlučeno da se proizvodnja obustavlja od 6. jula do 14. jula, inače u periodu kada bi ona trebala biti na maksimumu.

– Tokom perioda obustave svim radnicima će biti proveden dio godišnjeg odmora za 2022. godinu, navodi se u odluci rukovodstva Arcelor Mittala.

Radnici navodeda su šokirani novom naglom odlukom uprave da ih bez prethodnih informacija i pripreme samo pošalju na godišnji odmor, bez obzira na njihove planove i tako im po drugi put ove godine “ukrade” pravo da imaju sopstvene planove. Prvi put se to dogodilo u januaru kada su radnici takođe poslati na odmor bez najave.

U upravi Arcelor Mittala na naša pitanja dobili smo saopštenje u kojem nije odgovoreno ni na jedno od pitanja koje smo postavili.

– “Imajući u vidu situaciju na svjetskom tržištu, kao i potrebe kupaca i plasiranje proizvoda, menadžment kompanije prilagođava poslovanje trenutnim okolnostima. Shodno tome trudimo se da sve donesene odluke budu efektivne i korisne. Opredijeljeni smo ka daljem razvoju, što pokazujemo kroz naše trenutne i buduće aktivnosti, a sve u cilju prosperiteta našeg poslovanja i zaposlenih, navodi se u odgovoru portalu iz Uprave ArcelorMittala.

Prihvati notifikacije