Sport

Amar Osim sutra će prvi put voditi neku ekipu protiv Željezničara, evo šta kaže o tome

Nogometaši Veleža dočekat će Željezničar u okviru 4. kola m.tel Premijer lige, a susret će biti specifičan zbog toga što će prvi put u historiji Amar Osim biti na suprotnoj strani protiv kluba s Grbavice u kojem je stekao trenersku slavu.

FOTO: FK VELEŽ
FOTO: FK VELEŽ

Zbog rekonstrukcije terena na stadionu “Rođeni”, Velež će svoje naredne domaće utakmice igrati u Gabeli, a Osim smatra da je je dobro što Rođeni igraju protiv takvog rivala nakon neuspjeha u Evropi.

“Vraćamo se tekućim obavezama nakon razočarenja u Evropi, gdje smo svi očekivali više. Imamo sreću u nesreći što nam dolazi protivnik koji je sam po sebi dovoljno inspirativan i motivirajući – stari rival čije su utakmice s Veležom uvijek uzbudljive i jako neizvjesne. Tu realno nije ni bitno ko je domaćin, a sreća je što igramo s takvim rivalom nakon Evrope jer ćemo morati dati sve od sebe i biti motivirani. Teren je neobičan. Domaćini smo nominalno, ali i to je simpatično. Malo nam fali igrača, ali dobro. Ovi što su tu su spremni i željni da pokažu da je Evropa bila dva loša dana, a ne jedan”, rekao je Osim.

Pročitajte još

Utakmica Velež – Željezničar igra se u petak od 17.30 sati u Gabeli, a direktan prijenos susreta gledaoci mogu gledati na MY TV.

Prihvati notifikacije