Fudbal

Amar Dedić: "Moja porodica ne donosi bh. zastave na utakmice jer..."

Bh. nogometni reprezentativac Amar Dedić je u razgovoru za zvaničnu stranicu Red Bull Salzburga govorio i o reprezentaciji naše domovine.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
S prošlog meča protiv Luksemburga

Kako je istakao, izuzetan osjećaj je igrati za Bosnu i Hercegovinu.

“Zaista je specijalan osjećaj igrati za Bosnu i Hercegovinu. Kao dijete sam pratio sve te igrače, a sada sam sa njima na terenu. To je zaista vrhunski osjećaj.

Navijači su fanatični, poznaju nogomet, a sport igra veliku ulogu u njihovim svakodnevnim životima te im priređuje mnogo radosti”, rekao je Dedić koji je potom otkrio zašto njegovi roditelji ne donose zastave BiH na utakmice Salzburga, prenosi Crna Hronika.

“Ne, moja porodica ne dolazi na stadion sa zastavama ili nečemu tome sličnom. Oni su obični navijači koji me podržavaju i ne žele da se ističu.

Nebitno igramo li u Salzburgu ili u Beču, na tribinama je mnogo navijača sa bh. zastavama gotovo svaku utakmicu zbog čega sam posebno sretan i radostan”, dodao je Dedić.

Kao dijete je posebno pratio Edina Džeku.

“Da budem iskren, nikada nisam imao nogometne idole. Naravno, pratio sam igrače poput Lionela Messija, gledao sam njegove videopriloge baš kao i Edina Džeke koji je u mojoj zemlji izuzetno važno nogometno ime”, završio je nogometaš Salzburga