Fudbal

Akrapović: Planirali smo jedno, željeli smo drugo, dogodilo se treće

Sarajevski derbi odigran na Grbavici između Željezničara i Sarajeva završen je bez pogodaka, a stiče se dojam kako više razloga za zadovoljstvo može imati domaći tim.

Bruno Akrapović
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR

Derbi će biti upamćem po crvenim kartonima.

“Svaka čast mojim momcima koji su većinu odigrali sa 9 igrača i pokrili teren. To zaslužuje kompliment. Svi su pokazali da su timski igraču, sami su predložili da trebamo promijeniti u drugom dijelu i tražimo pobjedu. Planirali smo jedno, željeli smo drugo, dogodilo se treće. Moramo biti zadovoljni”, rekao je Akrapović.

Crveni karton Radovića je olakšao situaciju Željezničaru.

“Nešto je olakšalo zato što bi dva igrača bila jako teška situacija. Ne bi mogli igrati kontre. Ovako smo preko Amoaha imali dvije šanse. Sve u svemu koncentracija je bila da ne primimo gol i svaka čast momcima koji su odradili težak posao”, ističe trener tima sa Grbavice.

Akrapović ističe kako je ovaj derbi po mnogo tome drugačiji u odnosu na onaj od prije mjesec dana.

“Igrali smo sistem drugačiji. U prvoj utakmici Sarajevo se nije snašlo tada i promijenili su sistem. Imamo igrače koji moraju iznijeti teret da ostanemo u ligi. Igrali su sjajno neki igrači protiv Sloge, zato nisam mijenjao igrače, jer pobjednički tim se ne mijenja. Crveni kartoni su poremetili mnogo toga”, rekao je Akrapović, pa dodao:

“Želja i energija su tu, igrače koji fale ćemo nadomjestiti i želimo odigrati još jedan sjajan meč u narednom kolu”

Željezničar u narednom kolu igra protiv Posušja.