Region

Akcija policije i USKOK-a: Špijun i visoko rangirani policajac odavali tajne?

Najmanje tri osobe, među kojima su visokorangirani službenik za analitiku Ravnateljstva policije i bivši službenik nekadašnje Protuobavještajne agencije (POA) obuhvaćene su u srijedu navečer akcijom policije i USKOK-a kojih ih po neslužbenim podacima navodno terete za odavanje tajnih podataka.

FOTO: POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA / ILUSTRACIJA
FOTO: POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA / ILUSTRACIJA

Osobe, kako se neslužbeno saznaje zasad nisu uhapšene već je riječ o izvidima. Policija i USKOK još se nisu oglasili o tom slučaju.

Hrvatski mediji navode da trenutno na području Zagreba i moguće na još nekim lokacijama traju pretrage stambenih i poslovnih prostora potencijalnih osumnjičenika.

Akcija je usmjerena protiv najmanje tri osobe zbog odavanja službenih tajni iz kriminalističkih istraga koje su posljednjih godina provodili USKOK i Policijski nacionalni USKOK.

Jutarnji list objavio je da se radi o jednome visokorangiranom službeniku za analitiku Ravnateljstva policije, zatim o bivšemu visokorangiranome službeniku nekadašnje POA-e koji je bio i rukovoditelj centra POA-e u glavnom gradu, te poduzetniku kojemu su odavali podatke.

Prihvati notifikacije