BiH

Akcija BOX: Oduzeta roba u vrijednosti od 360 000 KM

Policijski službenici Granične policije BiH, zajedno sa službenicima Uprave zaindirektno oporezivanje BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a prema naredbama Suda BiH, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva BOX.

FOTO: GP BIH
FOTO: GP BIH

Tom prilikom su obavljeni pretresi osoba, prostorija i pokretnih stvari na većem broju lokacija na području Višegrada i Sarajeva.

Planskim aktivnostima u sklopu Operativne akcije BOX privremeno je oduzeto 1860 kg trošarinske robe, arome za nargilu, čija je tržišna vrijednost oko 360 000 KM. Tijekom navedenih aktivnosti, slobode je lišen veći broj osoba, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je veći broj osumnjičenih osoba počinio kazneno djelo “Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe” u vezi s kaznenim djelom “Krijumčarenje”.

Oni su naime, u dužem vremenskom razdoblju, od studenog 2022. godine, obavljali krijumčarenje trošarinske robe (aroma za nargilu) i drugih vrsta roba, preko državne granice, iz Srbije u BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole. Takvim radnjama oni su nanijeli štetu proračunu BiH, a za sebe pribavili protupravnu imovinsku korist, navodi se u priopćenju.

Prihvati notifikacije