Svijet

AFAD: Držite se dalje od plaža u Turskoj!

Uprava za vanredne situacije Republike Turske (AFAD), nakon večerašnjih zemljotresa u Hatayju, pozvala je građane da se drže dalje od pojasa plaže zbog rizika od povećanja nivoa mora za 50 centimetara.

FOTO:
FOTO:

Iz AFAD-a su na društvenim mrežama saopćili da su nadležne službe na terenu i da odgovaraju i adekvatno reagiraju na sve dojave, javlja Anadolija.I potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay pozvao je građane da se udalje od oštećenih zgrada i da poštuju upute nadležnih službi.Uprava za vanredne situacije Republike Turske (AFAD) saopćila je da je zemljotres jačine 6,4 stepena po Richteru večeras pogodio južne regije te zemlje. U saopćenju se navodi da se potres dogodio u 20.04 sati po lokalnom vremenu sa epicentrom u okrugu Defne i na dubini tla od 16,7 kilometara.

Iz AFAD-a su na društvenim mrežama saopćili da su nadležne službe na terenu i da odgovaraju i adekvatno reagiraju na sve dojave, javlja Anadolija.

I potpredsjednik Republike Turske Fuat Oktay pozvao je građane da se udalje od oštećenih zgrada i da poštuju upute nadležnih službi.

Uprava za vanredne situacije Republike Turske (AFAD) saopćila je da je zemljotres jačine 6,4 stepena po Richteru večeras pogodio južne regije te zemlje. U saopćenju se navodi da se potres dogodio u 20.04 sati po lokalnom vremenu sa epicentrom u okrugu Defne i na dubini tla od 16,7 kilometara.

Svega tri minute kasnije, dogodio se novi zemljotres jačine 5,8 stepeni. Epicentar tog potresa bio je u okrugu Samandag, također u provinciji Hatay.

Uslijedilo je više naknadnih podrhtavanja tla u toj regiji, a potresi su se osjetili i u susjednim turskim provincijama te na sjeveru Sirije.

Potresi su se dogodili dvije sedmice nakon dva razorna zemljotresa sa epicentrima u Kahramanmarasu.

Prihvati notifikacije