Fudbal

Petnaest godina nakon Ronaldinha Pique napravio isti tajni simbol. Iza svega se krije mračna poruka

Gerard Pique, legendarni nogometaš Barcelone i španske nogometne reprezentacije šokirao je objavom da će danas odigrati posljednju utakmicu karijere.

FOTO: AS
FOTO: AS

Objavio je emotivnu snimku na svom Instagram profilu, u kojoj obavještava svoje fanove da je došlo vrijeme za odlazak u penziju.

Tokom bogate karijere igrao je za tri nogometna kluba, Manchester United, Zaragozu i, dakako, Barcelonu. Za katalonski klub upisao je 615 nastupa, a posljednji će mu biti u sklopu 13. kola španske La Lige protiv Almerie.

S Barcelonom je osvojio bezbroj trofeja, čak njih 30, a od toga je čak osam puta bio prvak Španije. Četiri puta je dizao pehar Lige prvaka, a za špansku reprezentaciju upisao je 102 nastupa. 2010. godine osvojili su Svjetsko prvenstvo, a dvije godine kasnije Španci su postali i prvakom Evrope.

U petak je Pique obavio i posljednje timsko fotografisanje, na kojem je napravio zanimljiv simbol rukama.

Naime, španski mediji su iskopali da je Pique iskopirao Ronaldinha, koji je isti simbol napravio na zajedničkom slikanju u sezoni 2007/08, i to protumačili kao poruku da Pique ne napušta Barcelonu svojom voljom, a poznato je i da Ronaldinho nije baš u najboljim odnosima napustio Barcelonu 2008.

Uz više kritika na njegov nesportski život van terena nego za igre na terenu, Brazilac je napustio klub sa kojim je osvojio Ligu prvaka i dve Lige.