Fudbal

Panika u Interu zbog Edina Džeke, Inzaghija oblio hladan znoj

Belgijski reprezentativac i napadač Intera Romelu Lukaku ponovo je zadobio povredu mišića, zbog čega će propustiti utakmicu 6. kola grupne faze Lige prvaka koju "Nerazzurri" sutra igraju protiv Bayern Munchena.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Lukaku je odsustvovao od 26. avgusta i 3. kola protiv Lazija (1:3). Za to vrijeme Džeko je postigao tri gola i upisao asistenciju u domaćem prvenstvu. Dva pogotka je postigao u Sassuolu u pobjedi od 2:1.

Džeko je i u Ligi prvaka dao tri pogotka uz jednu asistenciju i jedna je od najzaslužnijih za Interov prolazak u narednu rundu najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Što se Lukakua tiče, kako javlja renomirani italijanski novinar Fabrizio Romano, očekuje se da će on biti potpuno spreman za predstojeće Svjetsko prvenstvo iako mu je ovo druga povreda u posljednja dva mjeseca.

Očekuje se da će Džeko predvoditi napad Intera protiv Bayerna, međutim, italijanski mediji javljaju da se Dijamant jutros nije pojavio na početku treninga, što je zabrinulo Simeonea Inzaghija, pa je Džeko odradio samo drugi dio treninga.

No, sve su prilike da se ne radi o ozbiljnijoj povredi koju je zadobio protiv Sampdorije, pa će otputovati sa ekipom za Njemačku.