Košarka

Lojo: Bili smo daleko od svog nivoa, zaslužena pobjeda Južne Koreje

Selektor naše reprezentacije Goran Lojo, kaže poslije utakmice i poraza od Južne Koreje da je BiH bila daleko od svog nivoa i da je pobjeda Južne Koreje zaslužena.

FOTO: FIBA
FOTO: FIBA

Dobro smo otvorili utakmicu, imali seriju 9:0, ali previše promašenih zicera, olako izgubljenih lopti, promašenih bacanja i to je rezultiralo sa 8 poena deficita na poluvremenu. Vratili smo se na četiri, ali onda samo im dopuštali neke otvorene šuteve iz tranzicije. Koreja je pogodila sve što nije pogodila u ove dvije prethodne utakmice. Mi smo bili daleko od svog nivoa i zaslužena pobjeda Južne Koreje, rekao je Goran Lojo za Sport klub nakon utakmice.

Sada je pred našom reprezentacijom dan pauze, koji će mnogo značiti.

– Sigurno će značiti. Ovaj ritam od tri dana zaredom igranja. Pokušaćemo mentalno vratiti igračice nakon tri poraza, što je najbitnije. Borićemo se u ove dvije preostale utakmice koliko okolnosti dozvoljavaju i koliko možemo.

Sjajan šut za tri poena je krasio Južnu Koreju danas.

– Vjerovatno vježbaju konstantno, veliki broj ponavljanja svaki dan. Poznati su kao odlični šuteri, sve azijske zemlje. Kina je jučer bila dominantna u odnosu na nas, Koreja nije. To su atipične reprezentacije, gdje su sve igračice slične visine, dobar protok lopte, protrčavanja i nalaze te situacije za šut za tri poena i to su i danas uradili uz jako visoke procente.