Fudbal

Barcelona i Man. City danas igraju prijateljsku utakmicu usred nikad luđe sezone. Evo zašto

Najjače europske lige su tek počele, prijelazni rok još nije gotov, ekipe se spremaju za jednu od najjačih sezona, a Barcelona i Manchester City večeras od 21:30 na Camp Nouu igraju prijateljsku utakmicu. Razlog zbog čega je ovaj susret uguran u prenatrpan raspored je humanitarne naravi.

FOTO: BARCELONA
FOTO: BARCELONA

Naime, bivši golman i trener Barcelone Juan Carlos Unzué uspio je dogovoriti dvoboj dva europska titana, a sav prihod ići će za centar za istraživanje amiotrofične lateralne skleroze (ALS). Prije dvije godine Unzué je obolio od te teške bolesti i sad pokušava na sve načine pomoći da centar za istraživanje dobije što više novca kako bi mogao nastaviti svoj rad u borbi protiv bolesti za koju nema lijeka.

“Napokon je došao ovaj trenutak i mislim da će biti baš dobro, uživat ćemo”, najavio je Unzué utakmicu (Telecinco, TV3, BarçaTV). Unzué je u ponedjeljak posjetio trening-kamp Manchester Cityja u Gironi i dugo je razgovarao s trenerom Cityja Pepom Guardiolom. U Ciutat Esportivi sastao se s trenerom Barce Xavijem Hernándezom i igračima Robertom Lewandowskim i Sergijem Robertom. Sergi Roberto je izgubio majku zbog ALS-a i jako je uključen u pomaganje istraživanja ove bolesti.

“Jako sam uzbuđen jer je bilo teško dogovoriti ovu utakmicu. Oba kluba, posebno Barcelona, ​​imaju puno posla, ​​no predanost ovom cilju je iznad svega. Barca ima puno problema, ali odmah su pristali odigrati utakmicu. Hvala im”, rekao je Unzué.