Ostalo

Zvijezda Dortmunda i reprezentativac Njemačke pretukao djevojku u 9. mjesecu trudnoće

Užasne vijesti stižu iz Njemačke! Povremeni reprezentativac Njemačke i lijevi bek Borusije iz Dortmunda Niko Šulc (29) optužen je da je pretukao svoju djevojku u devetom mjesecu trudnoće.

FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

Po njenom svjedočenju, njemački fudbaler je napravio nevjerovatan incident samo dvije sedmice prije nego što joj je bio termin za porođaj!

On je prvo šutnuo nogom u stomak, a zatim gurnuo na pod i nastavio da je udara. Zbog toga se trenutno protiv njega vodi postupak, a djevojka koja je bila žrtva porodičnog nasilja predala je optužbe, svjedočenja i dokaze na čak 76 strana.

U predmeti protiv Šulca nalaze se i njegove poruke koje je sa nekadašnjoj djevojkom razmjenjivao nakon napada koji se desio u martu 2020. godine. Njegova tadašnja izabranica poslala mu je nekoliko fotografija povreda, a on joj je odgovorio selfijem! Na slici koju je poslao napravio je tužnu facu, a ispod nje je bila poruka “Žao mi je”.

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Ipak, to ga neće spasiti. Pored napada kada je bivšu djevojku šutnuo, ona ga optužuje za još nekoliko pokušaja prebijanja. Između ostalog u optužnici navodi gušenje, kao i udaranje glavom u ogledalo, što je moglo da dovede do katastrofalnih posljedica. Kada se za slučaj pročulo, Niko Šulc pokušao je da utiče na nju da izbriše sve detalje afere, što se nije desilo. “Pretražili smo kuću optuženog i uzeli dokaze. Postupak je u toku”, rekao je njemačkim medijima Hener Kruse, portpaol tužilaštva.

Ovo nisu jedini problemi koje Niko Šulc ima u životu. On je trenutno u drugom planu u Borusiji i tokom ljeta mu je nekoliko puta rečeno da može da potraži novi klub. Zbog ogromne plate to nije uradio, pa mu sada prijeti sjedenje na tribinama tokom čitave sezone, što bi moglo da znači potpuno padanje i drugi plan i ostanak bez prilike da se izbori za mjesto u reprezentaciji.

Inače, Niko Šulc je pored veze zbog koje je sada završio na sudu imao još jednu veoma bizarnu aferu. Svojevremeno je Šulc bio u vezi sa kontroverznom Nikol Poturalski. Njemačka manekenka poljskog porijekla već godina udata je za Rolanda Marija, bogatog vlasnika lanca restorana koji je nekoliko decenija stariji od nje. On joj dozvoljava da se viđa sa drugim muškarcima, među kojima je u jednom trenutku bio i Bred Pit, piše Mondo.