Košarka

Jokić i Murray odigrali utakmicu kakvu u finalu još niko nije: Denver vratio break

Nakon dvije utakmice u Coloradu, NBA finale preselilo je na Floridu, gdje je Denver slavio protiv Miamija 109-94 te poveo 2-1 u seriji i vratio prednost domaćeg parketa.

FOTO: TWITTER/NBA
FOTO: TWITTER/NBA

Historijsku utakmicu odigrali su Nikola Jokić i Jamal Murray, koji su postali prvi saigrači s triple-doubleom na istoj utakmici finala.

Posebno je impresivan bio Jokić, koji je završio s 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija i tako postao prvi čovjek s barem 30+20+10 u finalu, a Murray je postigao još dva poena više postigavši 34 uz po 10 skokova i asistencija. .

Denver je nakon prvog domaćeg poraza u ovogodišnjem doigravanju uzvratio Miamiju prvom sljedećom prilikom, ovaj put ga pobijedivši njegovim oružjem – većom agresivnosti i odlučnosti. Nuggetsi su od starta kontrolisali utakmicu, a ovaj put nisu dopustili Heatu preokret u zadnjoj četvrtini, iako su domaćini u završnici zaprijetili smanjivši na devet razlike 80-ak sekundi prije kraja.

Miami je šutirao samo 37% iz igre i 31% za tricu, a tako ne može dobiti nikoga. Denver se prilagodio na odbranu kojom ga je Heat iznenadio u prošlom susretu i cijelo vrijeme taktički bio korak ispred. Nuggetsi su šutirali 51% iz igre i imali ogromnu prednost u skoku (58-33) te suvereno vratili kontrolu nad serijom.

– Prve dvije utakmice dobivene su u zadnjoj četvrtini. Danas smo mi pobijedili četvrtu četvrtinu i utakmicu – kazao je trener Nuggetsa Michael Malone.

Četvrta utakmica u Miamiju igra se u petak ujutro u 2:30 po našem vremenu.