Košarka

MUSA IDE NA FINAL FOUR Real nestvarnim preokretom srušio Partizan

Košarkaši Rel Madrida su u majstorici četvrtfinalne serije Eurolige na domaćem terenu savladali Partizan, te se tako plasirali na Final Four.

FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Madriđani su do trijumfa stigli nakon nevjerovatnog preokreta, pošto su na početku treće četvrtine gubili sa čak 18 razlike.

Završilo je 98:94 za Real, a fenomenalnu partiju pružio je Džanan Musa, koji je bio najefikasniji u redovima pobjedničkog tima.

Musa je dobro otvorio meč i već u prvoj dionici je ubacio šest poena, ali je nakon deset minuta vodio Partizan sa 23:22.

Na startu druge četvrtine raste prednost crno-bijelih koji stižu i do +9 (34:25), ali njihovu seriju prekida trojka Llulla.

Držao je Real priključak nekoliko minuta, ali onda je u sjajnu seriju ušao Punter, na čijim krilima Partizan na odmor odlazi sa ogromnih +16 (39:55)!

U nastavku Real se dugo mučio da smanji prednost Partizana, ali je u tome uspio u finišu treće dionice, koju dobija sa 30:21..

Na ulasku u posljednjih deset minuta igre Real stiže do jednocifrenog zaostatka od 71:76, a šest minuta prije kraja i do poravnanja od 81:81.

Pet vezanih poena postiže Llull i Real stiže do 88:83,. Partizan se vraća nestvarnom trojkom Puntera, ali istom mjerom uzvraća Hezonja.

Zaigrao je Real i dobru odbranu u završnici i Partizan nije imao šanse. Završilo je 98:94, a Musa je bio najefikasniji igrač pobjedničkog tima sa 20 poena. Tome je bh. reprezentativac dodao i 6 skokova i 4 asistencije, a sa 19 ubačaja ga je pratio Chacho Rodriguez.

Punter je sa 28 poena blistao kod Partizana.

Na Final Four se večeras plasirao i Monaco, koji je u majstorici pobijedio Maccabi sa 97:86.

Tim iz Kneževine su predvodili James i Loyd sa po 21 poenom, dok je kod Maccabija 27 ubacio Baldwin.

Na Final Fouru učestvuju Barcelona, Olympiacos, Real Madrid i Monaco.

U polufinalu se susreću Barcelona i Real, te Olympiacos i Monaco.