Fudbal

Zaposlenici madridskog hotela vrijeđali marokanske reprezentativce, islam i ramazan

Marokanci su u nedjelju otputovali u Madrid u sklopu priprema za prijateljsku utakmicu protiv Perua koja se treba odigrati u utorak, ali ni slutili nisu da će biti meta užasnog podsmijavanja i vrijeđanja od strane zaposlenika hotela.

FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA
FOTO: TOLGA BOZOGLU/EPA

Zaposlenici su na Instagramu objavili nekoliko fotografija uz koje su napisali gnusne uvrede na račun marokanskih fudbalera i mjeseca Ramazana.

“Mi nitkovi koji serviramo ramazanska s***a i njihova j****a uvjerenja”, stoji u opisu jedne fotografije, dok su i na drugoj upućene slične riječi:

“Marokanski tim je u Toweru. Prokleti us***i Morosi. Sm se na Ramazan”.

Nekoliko španskih medija izvijestilo je o islamofobnom napadu, naglašavajući da je boravak marokanskih fudbalera u Španiji “obilježen neugodnim incidentima” u hotelu Eurostars Madrid Tower, prenosi Oslobođenje.

Prema španskom AS-u, uprava Eurostars Madrid Towersa snažno je osudila događaje, pojasnivši da poduzimaju pravne mjere protiv počinitelja.

“Prvo se želimo izviniti svima koji su se osjećali uvrijeđeno zbog onoga što se dogodilo”, AS je citirao jednog od menadžera hotela.

“Ja sam arapska osoba, musliman koji slavi Ramazan kao i mnogi kolege u hotelima i zbog toga se osjećamo povrijeđeno kao i svi muslimani na svijetu”, dodao je menadžer, naglašavajući da se ustanova ograđuje od svakog rasističkog čina.

“Ponovo se izvinjavamo svim ljudima koji su se osjetili uvrijeđeno”, dodao je.

Menadžer hotela istakao je da su osobe odgovorne za ovaj užasni čin dobile otkaze.