Fudbal

Guardiola više nije htio da šuti: 19 ekipa nas optužuje...

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola oglasio se nakon navodnih finansijskih malverzacija za koje je optužen klub sa "Etihada".

FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA
FOTO: ADAM VAUGHAN/EPA

Građani su pod istragom i ukoliko se optužbe potvrde očekuje ih oštra kazna. U najgorem slučaju aktuelni prvak Engleske bi mogao da bude izbačen iz Premier lige.

“Moja je prva misao da smo već osuđeni. Srećom živimo u zemlji u kojoj su svi nevini dok im se ne dokaže suprotno, ali mi nismo imali tu priliku. Mi smo već osuđeni,“ istakao je Guardiola.

Premier liga je u ponedjeljak objavila da je City optužen za preko 100 kršenja finansijskih pravila tokom istrage koja je trajala četiri godine.

“To je isto kao što se dogodilo se UEFA. Bili smo osuđeni, tada smo bili optuženi, a sada imamo samo prijave. Klub je dokazao nevinost. Zašto ne bismo mislili da smo nevini?”, naglasio je Guardiola, koji ne dovodi u pitanje nastavak posla u Cityju.

Španac je prozvao i klubove iz Premier lige.

“Devetnaest ekipa optužuje nas bez prilike da se obranimo, a neki su htjeli da nas izbace iz Lige šampiona. Vrijeme će diktirati šta će se događati. Ako ne budemo nevini, prihvatit ćemo svaku odluku,“ rekao je Guardiola.

Manchester City je drugi u prvenstvu Engleske sa pet bodova manje i utakmicom više od Arsenala.