Sport

Pjanić dobio odbijenicu u još jednom turskom klubu

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Miralemu Pjaniću (32) istekla je posudba u Bešiktašu, a slavni turski klub odbio je otkupiti njegov ugovor pa se Pjanić sada vraća u Barcelonu. Ondje se ne bi trebao dugo zadržati jer Katalonci rade na pronalasku novog kluba za bh. reprezentativca.

FOTO: BEŠIKTAŠ
FOTO: BEŠIKTAŠ

Prema pisanju turskih medija, Pjanić je bio ponuđen Galatasarayu, velikom rivalu Bešiktaša, no dobio je odbijenicu. Okan Buruk, novi trener slavnog turskog kluba, istaknuo je da želi mladu ekipu i ne planira dovoditi igrače starije od 30 godina pa je odbio i Pjanića i Aarona Ramseyja, koji je pod ugovorom s Juventusom.

Tako je Buruk u jednu ruku i spriječio Pjanićevu “izdaju”. Vatreni navijači Bešiktaša teško bi mu oprostili odlazak u jednog od najvećih rivala te sigurno ne bi bio dobrodošao na Bešiktaševom Vodafone Parku.

Podsjetimo, Pjanić je u Barcelonu stigao 2020. iz Juventusa u transferu vrijednom 60 miliona eura, dok je u suprotnom smjeru otišao Arthur Melo za 76 miliona pa je Barca u tom transferu zapravo zaradila 16 miliona i dobila zamjenu za igrača koji ju je napustio. Ipak, Pjanić ondje u ograničenoj minutaži nije bio ni blizu igara iz Lyona, Rome i Juvea.