Fudbal

Pogledajte reakciju Ronalda kad je shvatio da mu nije pripisan gol

Nogometaši Portugala pobijedili su Urugvaj 2:0 u utakmici 2. kola grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru te su postali treća reprezentacija koja je prije posljednje utakmice u skupini osigurala nastup u osmini finala. Dvostruki strijelac u pobjedi Portugala bio je Bruno Fernandes.

FOTO: INSTAGRAM/OUTOF_CONTEXTFOOTBALL2
FOTO: INSTAGRAM/OUTOF_CONTEXTFOOTBALL2

Prvi je gol, priznao je to sam i nakon utakmice, postigao slučajno u 54. minuti. Uputio je loptu desnom nogom s lijevog boka, ona je preletjela Cristiana Ronalda i prevarila urugvajskog golmana Sergija Rocheta. U trećoj minuti produžetka utakmice realizirao je jedanaesterac kojim je postavio konačan rezultat.

Situacija kod prvog gola posebna je priča. Snimke iz raznih uglova i zumiran trenutak približavanja lopte Ronaldovoj glavi pokušavali su dati odgovor na to ko je zapravo bio strijelac uvodnog gola.

Iako ga nije proslavio uz uobičajen “siuu”, Ronaldo je napinjao mišiće, dizao ruke u zrak i gestikulacijama tvrdio da je njegov.

Portugalski reprezentativci mahali su i pljeskali publici, a kamera je u tim trenucima snimila i Ronalda, koji je nekome na klupi pokazivao da je glavom dirnuo loptu. Nakon svega još je raširio ruke pokazujući kao da mu nije jasno zašto mu gol nije pripisan. Bruni Fernandesu bilo je sasvim svejedno.