Fudbal

Ružan potez selektora Kanade prema Daliću nakon poraza od Hrvatske

Reprezentacija Hrvatske upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu rezultatom 4:1 protiv Kanade u drugom kolu grupe F, čime je skočila na prvo mjesto. Dva gola dao je Andrej Kramarić, a po jedan Marko Livaja i Lovro Majer, dok je Ivan Perišić upisao dvije asistencije.

FOTO: NEIL HALL/EPA
FOTO: NEIL HALL/EPA

Uoči same utakmice bilo je ponešto kontroverzi, naročito zbog toga što je Englez na klupi Kanade John Herdman nakon poraza od Belgije u prvom kolu svoje igrače motivirao tako što im je rekao da će s*ebati Hrvatsku, a zatim je to još ponovio pred kamerama, prenosi Index.

Hrvatski selektor Zlatko Dalić nakon pobjede je stao pred novinare, kojima je otkrio da mu Herdman nije čestitao nakon utakmice:

“Ja kada izgubim, pozdravim suparnika i čestitam mu. Kanadski izbornik nije me sačekao, odmah je otišao. Gospodin je očito ljut, kvalitetan je trener, ali očito treba neke stvari još naučiti.”

Iako nije čestitao Daliću, Herdman je dao izjavu za medije:

“Stvarno smo sjajno krenuli, razveselili smo navijače. Drugi gol Hrvatske je po mom mišljenju preokrenuo utakmicu jer smo morali loviti rezultat, a Hrvati su ubojice u tranziciji, onda je teško izvući se. Ako im daš samo malo prostora, iskoristit će ga. Imali smo šansi, ponosan sam kako smo se držali.”