Fudbal

Novinar rekao Shaqiriju "Ti si iz Srbije": Reakcija fudbalera sve šokirala, ovo niko nije očekivao

Novinar iz Bangladeša je postavljajući pitanje Xherdanu Shaqiriju o velikom broju imigranata različitih nacionalnosti u reprezentaciji Švicarske podsjetio igrača Chicaga da on "dolazi iz Srbije". Shaqiri na takvu rečeničnu konstrukciju nije posebno reagovao.

FOTO: GEORGIOS KEFALAS(EPA
FOTO: GEORGIOS KEFALAS(EPA

Čak je pristao i da se fotografiše sa pomenutim novinarom koji mi je u kasnijem razgovoru potvrdio da nije želio da provocira.

“Trener je već rekao da ima mnogo imigranata u Švicarskoj i ima nas zaista različitih nacionalnosti, ali igramo za Švicarsku i želimo da damo sve najbolje našoj zemlji. Svaka utakmica za Švicarsku je za mene posebna i uživam. Lijepo je vidjeti toliko naših navijača, uvijek je lijepo da zemlja koja ima dosta stranaca može da ima uspješan fudbalski državni tim. Nije to nešto što se vidi svakog dana… – rekao je Shaqiri, prenosi Mondo.

Otkrio je i da je gledao meč Srbije.

“Da, naravno da smo gledali. Gledamo sve što se dešava u našoj grupi, ali nisam baš cijelu utakmicu pogledao. Pratimo sve na TV-u u hotelu i moramo naravno da analiziramo naše protivnike, mislim da je to normalno. Idemo samo utakmicu po utakmicu, ne razmišljamo još o Srbiji i trećem kolu, vidjećemo kakav će rasplet biti do tada. Idemo na meč protiv Brazila, to je sada najvažnije i onda ćemo gledati na druge. Želimo pozitivne stvari iz tog susret, ako uspemo u tome – to će biti dobra stvar i veliki korak za nas ka prolasku grupe – zaključio je Shaqiri.