Fudbal

Bravo Dijamantu: Džeki u leđa od sinoć gleda i Ibrahimović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Finsku u utakmici 4. kola Lige nacija rezultatom 3:2, a jedan od junaka "Zmajeva" bio je dvostruki strijelac i kapiten našeg tima Edin Džeko.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Džeko je prvo pogodio u 29. minuti nakon sjajne asistencije Miralema Pjanića za 2:2, a onda je u 58. minuti postigao lijep gol za preokret i, ispostavit će se, pobjedu bh. reprezentacije.

Osim što je donio vrijedan trijumf našem timu, Džeko je prestigao Zlatana Ibrahimovića i postao je 9. strijelac evropskih reprezentacija u historiji. Džeko sada ima 63 gola, dok je Ibrahimović ostao na 62.

Sljedeća “meta” Edina Džeke je Romelu Lukaku koji je za Belgiju do sada dao 68 pogodaka, a isto toliko golova imaju i bivši reprezentativac Irske Robbie Keane, te legendarni Gerd Muller. Na prvom mjestu je neprikosnoven Cristiano Ronaldo. Portugalac na svom kontu ima čak 117 golova za reprezentaciju.

https://www.facebook.com/bosnaihercegovina2/posts/pfbid0Er6QyMYdKCpCaGx53fnJ4CjqtXUrj9pna536ruLFY1XvsyoJaGZgLLNih3xANxshl

Prihvati notifikacije