Fudbal

Irfan Durić mogao stopirati odluku da se igra sa Rusijom, ali nije. Poslije priča kako je on glasao protiv

Sine, sve je ovo folklor. Ovu rečenicu koristio je Miroslav Ćiro Blažević kada bi želio “raskrinkati” mutne poslove koje su provodili čelnici Fudbalskog saveza BiH u vrijeme dok je on sjedio na klupi Zmajeva.

FOTO: N/FSBIH
FOTO: N/FSBIH

Folklorom se može nazvati i jučerašnja skandalozna predstava iz FSBiH u kojoj su glavne uloge bili Irfan Durić i Fuad Čolpa.

Odlukom Komiteta za hitnost, koji je bio u sastavu Vico Zeljković, Miloš Brkić, Ivan Beus, Dragan Soldo, Irfan Durić i Fuad Čolpa, potvrđeno je da bi Zmajevi 19. novembra trebali gostovati u Rusiji.

Skandalozna je to odluka koju je mogao zaustaviti Durić. Potpredsjednik FSBiH tvrdi da je glasao protiv odigravanja utakmice, da je tražio da o njoj odlučuje Izvršni odbor FSBIH, ali to nije ništa promijenilo.

Jedini način da Komitet za hitnost ne raspravlja o igranju utakmice Rusija – BiH bio je da Durić “napusti” sjednicu. U tom slučaju, odluka ne bi bila valjana. Tako bar piše u Statutu državnog saveza.

Pročitajte još

– Komitet za hitnost donosi valjane odluke ako svi imenovani članovi prisustvuju sastanku ili su uključeni u proces odlučivanja – navodi se u članu 40. stav 2 Statuta FSBiH piše Faktor.

Istina, napuštanje sjednica nije popularan potez, ali bi bio manje bolan od ovog kojeg je napravio Durić – ostao na sjednici i tako dozvolio da se skandalozna odluka donese…