Fudbal

485 golova u 89 utakmica! Dortmund i City silno žele mašinu za golove

Francesco Camarda je nova zvijezda pucačina u svijetu fudbala.

FOTO: FRANCESCO CAMARDA/INSTAGRAM
FOTO: FRANCESCO CAMARDA/INSTAGRAM

Supertalent AC Milana postigao je nevjerovatnih 485 golova u 89 utakmica.Je li on novi Erling Haaland? Sa samo 15 godina, Francesco Camarda ruši odbranu Italije. Ovaj 1,84 visoki napadač već igra u najstarijem omladinskom timu AC Milana.

Vrhunski klubovi su već u redovima i bore se za vrhunske talente. Camarda je također postigao tri gola u svoje prve tri utakmice za U17 reprezentaciju, a 15-godišnjak je postigao i duel na svom debiju u Omladinskoj ligi protiv Newcastlea.

Prošlost je pokazala da Dortmund i mladi napadači dobro idu zajedno. Pored Erlinga Haalanda, koji je postigao 86 golova u 89 utakmica za BVB, Youssoufa Moukokoa, koji je u mladosti imao zaista vrhunske rejtinge, bio je mlad talenat bez premca.

Sa svojih skoro 500 golova u manje od 100 utakmica, mladi Italijan sve stavlja u sjenku. U srijedu će AC Milan igrati protiv Borussije iz Dortmunda u okviru Omladinske lige. Crno-žuti izviđači će vjerovatno vrlo pažljivo posmatrati.

Camarda će sljedeće godine napuniti 16 godina i mogao bi potpisati svoj prvi profesionalni ugovor.

Pored Dortmunda, za italijansku gol mašinu zainteresovan je i Manchester City. Razumljivo, jer stručnjaci za mlade vjeruju da će se 15-godišnjak razvijati slično kao i zvijezda Haalanda.

Prihvati notifikacije