Tenis

"Mojoj ženi to ne bi bilo smiješno": Đokoviću postavili pitanje koje zanima sve

Novak Đoković je stigao u Malagu i tamo razgovarao sa španskim medijima koji su sa nestrpljenjem čekali da ga vide.

FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
FOTO: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Srbijanski teniser će ovog četvrtka igrati za Srbiju protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Davis kupa i to u trenutku kada proslavlja 400. sedmicu na vrhu ATP liste.

Španski mediji su ga upitali koji bi rekord želio da ostvari do kraja karijere.

“To je dobro pitanje. Vjerovatno rekord po broju titula. Želim da osvojim što više turnira i nadmašim Connorsa. Uvijek su na horizontu rekordi koji se mogu oboriti. Isto tako, želim da imam svoje zapise i svoju historiju, to je najvažnije. Da bih osvojio velike titule, moram da zadržim nivo intenziteta, posvećenosti i motivacije“, rekao je Đoković za Marcu.

Također je govorio i o tome u kakvom je odnosu sa Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom.

“Tačno je da ne možemo da budemo prijatelji, jer sa prijateljima pričate o svemu, dobrom, lošem, svojim tajnama… Sa rivalima vam nije baš prijatno da sve to otkrivate. U posljednjih 15 godina vidio sam više Nadala i Federera nego svoje roditelje. To znači da su oni bili veoma važan dio mog života i karijere. Nevjerovatno poštujem njih i rivalstvo koje smo održavali tako dugo. Bio je to veoma dug zajednički put i kada okačimo reket vidjet ćemo to na opušteniji način.“

Stiglo je jedno od onih pitanja koje često znaju da ponude zanimljive odgovore. Ukoliko bi izjednačio Nadalov rekord od 14 Roland Garrosa, da li bi igrao do 50. godine.

“Ne znam, siguran sam da mojoj ženi to ne bi bilo smiješno. Veoma sam zadovoljan svime što sam postigao. Ne moram da gledam Rafin rekord u Parizu. Imam mnoge na koje sam ponosan i koji su dio historije. Kada bih sada otišao u penziju, mogao bih samo da budem sretan i ponosan na ono što sam uradio.“