Magazin

15 zabavnih činjenica o Aziji

Saznajte gdje možete pojesti ćevape od tarantule!

FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY
FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY

Bangladeš: U Bangladešu postoji replika Taj Mahala od milionera Ahsanulle Monija.

Kina: U Hong Kongu možete studirati “Bra Studies”.

Saudijska Arabija: Pustinjska država je najveća zemlja bez rijeke. Donedavno ženama nije bilo dozvoljeno da putuju ovamo bez dozvole muža. Međutim, izmjena zakona sada omogućava svim građanima starijim od 21 godine da podnose zahtjev za pasoš i putuju samostalno.

Bruneji: Sultan od Bruneja ima 1.788 soba, 257 kupatila, supruga, koja je njegova rodica, dovela mu je Michaela Jacksona da pjeva za 16 miliona dolara i ime koje ima 223 karaktera: Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar ‘Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien, sultan i Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

Afganistan: Svakome u Afganistanu kome je dodijeljen broj 39 na registarskoj tablici neće biti lako, jer tada ćeš biti svuda vrijeđan kao makro. Broj je povezan s prostitucijom u praznovjerju i smatra se prokletim.

Bahrein: Muškarcu je ovdje dozvoljeno da obavlja ginekološke preglede, ali ne i direktno gledanje ženskih genitalija. Zbog toga muški ginekolozi u svojim pregledima uvijek koriste ogledalo.

Tajland: Tajlandsko ime Bangkoka je Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit.

Irak: U Tikritu je podignut spomenik čovjeku koji je bacio cipelu na Georgea W. Busha.

Butan: U Butanu nema saobraćajne signalizacije.

Rusija: U Rusiji, dok nije zvanično zabranjena 2012. godine, postojala je trka u plivanju seks-lutaka – Bubble Baba Challenge: Do 800 učesnika pokušalo je da pređe rijeku na plutajućoj seks-lutki. Jedini uslov je da imate najmanje 16 godina i da “položite” alkotest.

Tadžikistan: Ovdje se monoobrva smatra apsolutnim idealom ljepote.

Indonezija: Ostrvska država Indonezija izvozi najviše žabljih krakova.

Kambodža: U Kambodži tarantule su delikatesa. Tamo jedu ćevape od tarantule.

Dubai: U Dubaiju policija vozi Lamborghini ili slične automobile. Postoje i mašine na kojima možete “izvući” zlatne poluge.

Cijela Azija: Ovdje mnogi ljudi smatraju toalet-papir nehigijenskim i zato se radije koriste s malo vode i lijevom rukom – zbog toga se smatra nečistom i ne koristi se za jelo.

Prihvati notifikacije